Interview_EuroCup
Tegenstanders EuroCup Women seizoen 2021-2022 deels gekend

Deze voormiddag vond in het Duitse Freising de loting van de FIBA EuroCup Women 2021-2022 plaats. Sommige tegenstanders zijn nog niet gekend, maar we gingen toch al een paar reacties sprokkelen bij enkele dames en coach van onze Kangoeroes Ladies.

Na hun training konden we Laure Resimont, Becky Massey en Ivana Katanic even strikken voor een kleine reactie op de loting van vanmorgen.

 

Laure: “We moeten nog even wachten tot we weten tegen welke twee andere teams we uitkomen, maar spelen tegen een team dat uit de EuroLeague komt is zeker niet evident. Het zal een serieuze opdracht worden, maar we moeten gewoonweg hard werken en ons spel spelen.”

Becky: “Ja, it’s a ‘hard one’. Anderzijds is dit wel een opportuniteit en goed voor ons leerproces om tegen een ervaren ELW team te kunnen en mogen spelen.”

Laure: ”Namen is de enige tegenstander waarvan we reeds zeker zijn. Zij werden vorig jaar landskampioen dus ook deze wedstrijd zal een uitdaging worden.”

Becky: ”Namen kennen we inderdaad van in de nationale competitie en we starten het nieuwe seizoen tegen hen. De tegenstanders uit de qualifiers kennen we niet zo goed maar dat wil niet zeggen minder interessant. Het is sowieso altijd ‘nice’ om tegen een team uit een ander land te spelen en tegen speelsters waar je niet gewend bent tegen te spelen. We grijpen deze ervaring sowieso met beide handen aan!”

Ivana: ”Ik kijk er enorm naar uit! Voor mij is het mijn eerste deelname aan EuroCup Women. Het is belangrijk dat we ons op de best mogelijke manier voorbereiden en op onze game focussen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.”

Ook bij head coach Arvid Diels konden we nog even terecht voor een eerste reactie.

Coach Diels: “Het is moeilijk nu om de echte waarde van de teams in te schatten. In EuroCup Women gaat het niet alleen om sterke individuele prestaties maar is het ook een team challenge voor de ganse club. De doelstelling is niet alleen om internationale ervaringen op te doen maar ook om op dat niveau te kunnen presteren. Namur kennen we maar het is ook onze eerste tegenstrever binnen enkele weken bij de start van de nationale competitie. De twee andere tegenstanders zullen ieders met een andere motivatie aan deze competitie beginnen. Enerzijds heb je een team dat geen EuroLeague ticket heeft kunnen bemachtigen en dat dus ongetwijfeld op revanche zal zinnen. Anderzijds heb je een team dat succesvol aan de competitie start doordat het zich heeft kunnen kwalificeren voor EuroCup Women en dat ongetwijfeld op dat elan zal willen doorgaan. Het zijn stuk voor stuk teams met een internationaal karakter waar een mix van ervaring aanwezig is. Het zal voor ons zaak zijn om onze voorbereiding goed verder te zetten en een goede competitiestart te maken vanaf de eerste wedstrijd.”

X