Try-outs 2023 Kangoeroes Basket Mechelen
Kangoeroes Basket Mechelen gaat stap verder in de uitbouw van de jeugdwerking

Kangoeroes Basket Mechelen kondigde vorig seizoen aan om op korte termijn de jeugdwerking bij de jongens verder te willen uitbouwen op het hoogste niveau. Inmiddels heeft de club de eerste stap van deze ambitie bereikt, met name jeugdploegen U14, U16, U18 en U21 op niveau 1.

Zowel bij de dames- als herenteams is duidelijk dat het doorstromen van jonge talenten in het DNA van de club zit. Dankzij de eigen Heren Two in Top Division Two én de samenwerking met GUCO Lier (in Top Division One) kan elke speler op zijn eigen niveau en tempo evolueren.

Door de coaching staff van de fanionteams dicht te betrekken bij de jeugdopleiding wordt niet alleen het niveau van de opleiding verhoogd, ook de doorstroming van jeugdspelers wordt er door verzekerd.

Sportief jeugdcoördinator jongens Kris Dée zet de sportieve lijn uit in nauwe samenwerking met Tony Van den Bosch (Sportief Adviseur) & Kristof Michiels (headcoach van de Heren One  in de BNXT-league) en zal de Coaching Staff verder uitbreiden met A- en B-gediplomeerde coaches.

Voor de niveau 1-teams van U14, U16 en U18 worden op zondag 29 januari 2023 om 18u try-outs georganiseerd in sporthal Winketkaai in Mechelen. Voor vragen over dit ambitieus jeugdproject of inschrijving voor de try-outs: kris.dee@kangoeroesbasket.be.

X