Website (2)
Kangoeroes Basket Mechelen wil op korte termijn de jeugdwerking verder uitbouwen

Kangoeroes Basket Mechelen wil op korte termijn de jeugdwerking verder uitbouwen met de bedoeling om jonge talenten op te leiden en te begeleiden.

Zowel bij de dames- als herenteams is duidelijk dat het doorstromen van jonge talenten in het DNA van de club zit. Dankzij de eigen Heren Two in Top Division Two én de samenwerking met GUCO Lier (in Top Division One) kan elke speler op zijn eigen niveau en tempo evolueren. Ook bij de dameswerking van de club vormen de landelijke ploegen reeds enkele jaren de ideale springplank naar een hoger niveau.

Door de coaching staff van de fanionteams dicht te betrekken bij de jeugdopleiding wordt niet alleen het niveau van de opleiding verhoogd, ook de doorstroming van jeugdspelers wordt er door verzekerd.

Daar waar bij de meisjes- en damesafdeling van de club onder de leiding van Arvid Diels reeds vele jaren mooi werk werd geleverd met betrekking tot de jeugdopleiding heeft Kangoeroes Basket Mechelen de ambitie om op korte termijn ook toonaangevend te zijn in Vlaanderen voor wat betreft het opleiden én begeleiden van jonge talenten bij de jongens.

Niet alleen werden enkele nieuwe coaches toegevoegd aan de coaching staff om dit project kracht bij te zetten. De coördinatie van de jeugd bij de jongens komt onder hoede van Kris Dée die de sportieve lijn zal uitzetten in nauwe samenwerking met Tony Van den Bosch (Sportief Adviseur), Kristof Michiels en Wim Van Poucke, headcoaches van respectievelijk de Heren One (BNXT-league) en de Heren Two (Top Division Two). Ook het opleiden en begeleiden van coaches is deel van zijn takenpakket.

Voor de niveau 1-teams van U14, U16 en U18 worden op zondag 6 maart om 17u try-outs georganiseerd in sporthal Winketkaai in Mechelen. Voor vragen over dit ambitieus jeugdproject of inschrijving voor de try-outs: try-out@kangoeroesbasket.be.

X