TV cafetaria(1)
Countdown naar donderdag – Ivana aan het woord

Donderdag staat de eerste Europese wedstrijd van onze dames 1e nationale op het programma. Daarin nemen zij het al onmiddellijk op tegen de winnaar van FIBA EuroCup van afgelopen seizoen. Doorheen deze week polsen wij bij onze dames hoe de voorbereiding verloopt. Starten doen we met onze point guard, Ivana Katanić.

Ivana, het aftellen naar de eerste Europese wedstrijd is nu echt begonnen. Voor jou is het je eerste EuroCup avontuur, klopt dat?

Ivana: “Yes! I’m exited and can not wait to start. Het is inderdaad mijn eerste EuroCup avontuur en ik kijk er enorm naar uit. We zullen als team moeten klaar zijn en er tot de laatste seconde voor vechten, uiteraard in positieve zin 😊” 

Met Valencia hebben jullie al onmiddellijk een topper op het programma staan. Wat verwacht je van hen en bereiden jullie je als team hierop op een speciale manier voor?

Ivana: “ De voorbereiding is iets intenser en aangepast aan de tegenstander. Valencia heeft de kwaliteiten van een Euroleague team maar heeft deze competitie net niet gehaald. Zij zullen dan ook maar met één doel naar hier komen. Het is aan ons om hierop als team zo goed mogelijk voorbereid te zijn. 

Je bent ondertussen al even in België. Komt je familie af voor de EuroCup?

Ivana: “Helaas gaat dit momenteel niet, want zij zitten in een rode zone. Ze volgen wel alle wedstrijden via de livestream. Aangezien zij er niet bij kunnen zijn hoop ik wel dat al onze supporters present gaan zijn om het team te ondersteunen en wie weet mee voor een verrassing te zorgen. 

X