Laure_aan_het_woord
Countdown naar donderdag – Laure aan het woord

Voordat onze dames zich helemaal afzonderen voor de wedstrijd van morgen hebben we onze kapitein Laure Resimont nog even kunnen strikken. We nemen voor een laatste keer nog even polshoogte bij het thuisfront.

Laure, jij hebt vorig seizoen in de Spaanse competitie gespeeld. Jij kent het team van Valencia ongetwijfeld het best. Wat mogen we van hen verwachten, welke speelsters dienen we in de gaten te houden?

Laure: “De Spaanse competitie is sowieso zeer sterk en Valencia heeft zeer veel ervaring in de ploeg. We zullen vanaf de eerste minuut een grote druk voelen. Het is aan ons om er alles aan te doen de controle van de wedstrijd te behouden.”

Hoe schat je jullie kansen in, Valencia heeft vorig seizoen tenslotte de EuroCup gewonnen?

Laure: “Het wordt een moeilijke wedstrijd daar zijn we ons van bewust, maar je moet nooit het vel van de beer verkopen voor het geschoten is. Sinds het begin van het seizoen hebben we als team veel vooruitgang geboekt en zijn we ondertussen goed ingespeeld op mekaar. Het team is gemotiveerd en heeft er super veel zin in en als we allemaal top en gefocust zijn kan het een goede wedstrijd worden. Voeg daar nog het enthousiasme en de steun van onze ‘6e’ man aan toe en dan zou het nog wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden.”

X