Headcoach heren Kristof Michiels over het nieuwe seizoen

Headcoach heren Kristof Michiels over het nieuwe seizoen

OP ZOEK NAAR BEVESTIGING!

In zijn eerste seizoen als headcoach leidde Kristof het herenteam van Kangoeroes Basket Mechelen naar zijn beste resultaten ooit. We feliciteerden hem met dit geweldige resultaat en vroegen hem hoe hij vandaag terugkijkt op zijn eerste jaar.

We hadden dit resultaat niet verwacht. Het was eerder een stille droom. We hebben dit bereikt door een heel seizoen lang super hard te werken. De samenwerking tussen club, staf en spelers verliep fantastisch en voor mij was dat de hoofdreden voor ons geweldige seizoen. Het voelde als een rollercoaster. Alles klopte gewoon. We speelden ons beste basketbal op het juiste moment in de play offs.

“EEN EVEN SUCCESVOL SEIZOEN BELEVEN DIT JAAR? IK ZOU DIRECT TEKENEN”

WAT WAS JOU VOOR DE HOOFDREDEN VAN HET SUCCES VORIG SEIZOEN?

Voor mij is er maar 1 antwoord op die vraag: ‘het team’. Het team stond steeds voorop in alles wat we deden. Niemand was belangrijker dan het team, de mayonnaise plakte en de chemie tussen de club, de staf en de spelers was buitengewoon. Dit heb ik nooit eerder meegemaakt in mijn carrière. Van mijn kapiteins, over de buitenlanders, tot de Belgen en de jongeren. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen.

WAT IS HET DOEL IN HET NIEUWE SEIZOEN?

We willen bevestigen als club en als team. We zullen onze titel van vice-kampioen met verve moeten verdedigen want ploegen zullen ons nu anders bekijken. Wie weet zit er dit seizoen dan misschien nog wel iets meer in. Ook dit seizoen zal de ploeg voorop staan. Samen met de sportieve staf (Wim en Tony) en General Manager (Paul) hebben we opnieuw voor een uitgebalanceerd team gekozen. Attitude staat voorop. Op basis van wat ik nu al zie op training kan ik zeggen dat de ploeg goed aan elkaar plakt. Het wordt nu zaak om dat ook op het veld te tonen. Als staf zijn we daar momenteel volop mee bezig. Het is onze bedoeling om opnieuw te pieken op de juiste momenten.

WAT IS DE AMBITIE VOOR DIT SEIZOEN?

Onze voorzitter wil het graag elk jaar een plaatsje beter doen. Kampioen worden dan maar? Nee even serieus, ik denk dat wij als club sportief enorme stappen zetten en dat ik hoop dat we dat op alle geledingen blijven doen en daardoor een stabiele Belgische top vijf ploeg worden op termijn. De ambitie voor dit seizoen is dus in de allereerste plaats om opnieuw in die Elite Gold te raken. Daarnaast ambiëren we om met kerst nog zowel in de beker als op Europees niveau nog mee te spelen. Ik ben de club trouwens enorm dankbaar om met deze ploeg Europees te mogen spelen. Voor de heren is dit het debuut op het Europese toneel en daar kijken we enorm naar uit!

HEB JE NOG EEN BOODSCHAP VOOR DE SUPPORTERS EN SPONSORS?

Wel ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat we qua beleving, aandacht, sfeer, … kunnen verder gaan op de manier waarop het afgelopen seizoen is geëindigd. Momenten zoals tijdens de thuiswedstrijden in de play offs, daar doen we het immers voor. Dat is waar wij als coaches voor coachen, waar spelers voor spelen, waar mensen in de club voor werken en waarom sponsors sponsoren. Hoe mooi zou het zijn om dit elke thuiswedstrijd te kunnen beleven!

Tot in de winketkaai

Kristof