Arvid Diels coach
Ontmoet Arvid Diels: headcoach dames voor volgend seizoen

Nieuw talent vinden we ook in het damesteam. Maak kennis met Arvid Diels, een established member in de Belgische basketwereld. Hij gaat volgend seizoen aan de slag als nieuwe head coach van ons damesteam.

Wie is Arvid Diels?

42 jaar , geboren en getogen in Mechelen , vader van Nick en Sam, partner van Daphne Van Dessel

Master in de lichamelijke opvoeding – Trainer A basketbal

Meer dan 20 jaar Head Coach 1ste nationale & jeugdcoördinator bij Sint-Katelijne-Waver 

Bijna 20 jaar Technische directie/ Toptrainer / Head Coach Nationale selecties Cats – Young Cats bij Basketbal Vlaanderen – Basket Belgium

Hoe spendeer je graag je vrije tijd?

Alle vrije tijd gaat naar Family time of staat in relatie met gezin / activiteiten gezinsleden. Opvolgen van sportende kinderen ( Nick U12 Bavi Vilvoorde – Sam U8 SKW ) – Muziek ( met Sam #Like Me ) – Sport buiten basketbal hebben we als familie een verleden met KV Mechelen en zijn dan ook nog steeds abonnementshouders van deze fantastische traditieclub. De samenwerking tussen Kangoeroes Basket Mechelen en KV Mechelen is uiteraard een welgekomen extra. Favoriete reisbestemming lijkt na een corona periode / vaak lange nationale team ( EK – WK’s ) zomers iets waar we dringend tijd voor moeten maken.

Hoe ben je in het basketwereldje terecht gekomen?

Op jonge leeftijd gestart met voetbal KV Mechelen en de overstap gemaakt naar basketbal daar ik vaak meeging met mijn vader ( basketbalcoach ) naar trainingen en wedstrijden. Op het einde van mijn opleiding LO , Trainer A , een jeugdteam van mijn vader overgenomen miniemen meisjes SKW met onmiddellijk succes bekers, kampioenschappen. Deze groep jonge meisjes in een seniorproject geplaatst en samen met hen in 3 promoties op rij naar 1ste nationale gebracht. Jeugdwerking opgestart en na enkele jaren landskampioen in 2010 en nadien europees basketbal met steeds een sterke basis bij de jeugd. Parallel gestart bij de basketbalfederatie en daar een gelijkaardig parcour. Intensief gaan trainen met meisjes generaties en successen opbouwen bij nationale jeugdteams ( EK medailles / WK deelnames / Olympische jeugdspelen ) tot belgium Cats. Leuk te zien dat momenteel vele van de huidige Belgium Cats ook via één van deze gezamelijke projecten een topcarrière heben weten verder te zetten.

Mooiste herinnering in je (basket) carrière?

Titel 2010 SKW + europese overwinningen thuis ( met publiek ) vb Basket Landes ( Nu kampioen in Frankrijk / Euroleague team )

Gouden medaille Europees kampioenschap U18 / Olympisch goud U16

Individuele ontwikkelingen van groot aantal belgische talenten 

Kangoeroes na SKW als headcoach: waarom deze uitdaging in Mechelen?

Omdat het juiste moment was gekomen om 20 jaar SKW samen met Kangoeroes naar een ander niveau te brengen. Ideaal voor de regio alsook het damesbasket in België en Europa. Na enkele verkennende gesprek hebben we besloten de handen in elkaar te slaan en het SKW DNA en de professionele structuur van Kangoeroes naar één ambitieus Damesbasket project te brengen.

Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?

Door de fusie van SKW en Kangoeroes zal de strijd voor de top van de belgische competitie opnieuw open zijn en zullen meerdere teams trachten om hun positie vanaf jaar 1 duidelijk te maken dit zal voor ons niet anders zijn. De verwachting is om van bij de start onmiddellijk te strijden voor zowel de competitie als de beker alsook een sterke europese campagne te maken. Verder heb ik met mijn speelsters in het verleden vaak grote stappen kunnen zetten in hun ontwikkeling binnen een seizoen en dat verwachten we voor volgend seizoen niet anders. Zo zullen we extra inzetten op de individuele begeleiding van deze talentvolle speelsters namelijk het combineren van fysieke ontwikkeling en basketbal ontwikkeling, het combineren van mentale ontwikkeling en een juiste levensstijl.

Ambities? Tevreden van de ploeg tot op heden?

De bedoeling was om onmiddellijk met deze eenmaking een leidende positie op zowel jeugd als senior niveau en dit zowel op belgisch alsook europees niveau te versterken. Momenteel zijn we zeer tevreden van de recrutering en kunnen we de troeven welke we momenteel hebben sterk noemen en zal dit kansen bieden aan de huidige maar ook toekomstige generaties. Verder is het opzet van dit alles het damesbasketbal geven wat ze verdienen en een vaste waarde blijven op internaationaal niveau om ook hier het allerhoogste te ambiëren, namelijk uitgroeien naar een competitief Euroleague team met een sterke basis als onderbouw.

Welkom, Arvid!

X