nieuwe coach Kristof Michiels
Ontmoet Kristof Michiels: headcoach heren voor volgend seizoen

Vanaf volgend seizoen zal de getalenteerde Leuvenaar Kristof Michiels het coachingroer van ons herenteam overnemen. Meer weten over onze nieuwe headcoach? Kristof stelt zich voor.

Kristof Michiels is een 37 jarige Leuvenaar die voor de liefde en sport verhuisd is naar het mooie Limburg. Samen met zijn vriendin Evelien woont hij in Lummen.

  • Favoriete hobby: reizen en zowel actief/passief sporten (met voorkeur fietsen, lopen en tennis)
  • Favoriete muziek: commerciële muziek
  • Favoriete sport: naast basketbal dan toch vooral het fietsen
  • Favoriete reisbestemming: overal waar de zon schijnt maar wel heel grote Amerika fan, daarnaast kan ik Curaçao en Dubai in de winter zeker aanraden!

“Ik ben pas op mijn 18e voor het eerst in aanraking gekomen met basketbal, eerst als supporter van het toenmalige Basket Groot Leuven en Wilsele om me dan ook aan te sluiten bij een provincale ploeg in het Leuvense. Op mijn 24e dan begonnen als coach bij de dames van Houthalen om dan 7 jaar lang bij de dames van Leuven werkzaam te zijn waarvan de laatste jaren in combinatie met de heren van Leuven (eerst senioren op provinciaal niveau en dan als 2e assistent bij de A ploeg). 7 jaar geleden dan de kans gehad om in het verhaal van Limburg United te stappen met dank aan Danny Marguillier, dit werd men eerste professionele basketbaljob.”

Hij heeft samengewerkt met Jurgen van Meerbeeck bij Leuven, dan bij Limburg en Charleroi met Brian Lynch, korte periode in Charleroi met Niksa Bavcevic en Pascal Angillis, om dan dit seizoen te mogen samenwerken met Sacha Massot. “Bij elk van hen stak ik iets op maar doordat ik met Brian zo lang samenwerkte denk ik wel dat hij de meeste invloed heeft gehad op mijn basketfilosofie,” klinkt het.

“Basketbal heeft me al heel veel mooie herinneringen opgeleverd, in het begin was dit meer de ontwikkeling zien van de jeugd bij de dames van Leuven om dan later als professioneel assistent coach toch wel de Europese campagnes alsook de bekerfinale als mooiste herinneringen te zien. Maar eigenlijk zijn die 7 jaar 1 mooie herinneringen met hier en daar een minpuntje maar het samenwerken met profs en hen ook beter zien worden geven heel veel voldoening!”

Waarom Mechelen? “Eerst en vooral omdat zij mij de kans wilden geven als headcoach en ik de tijd rijp achtte om die stap te zetten. Zij geloofden in mij en ik geloof in dit verhaal. Alles is in Mechelen aanwezig om hier een sterke club te bouwen ook naar de toekomst toe. We gaan bouwen aan goede structuur om zo een stevig fundament te hebben en hier dan aan verder te bouwen en ik wil hier heel graag mijn steentje aan bijdragen.”

“BNTXT is voor mij en iedereen die met het Belgisch basketbal begaan is een enorme uitdaging! Dit moest gebeuren in mijn ogen, jaar in jaar uit enkel tegen dezelfde clubs spelen tot soms 4x toe kan niet alleen voor ons maar zeker ook voor de fans ‘eentonig’ worden. Dus ik vind dit een grote stap vooruit, alle begin zal moeilijk zijn en het verhaal heeft misschien tijd nodig maar ik steun het enorm. Dit kan het basketbal niet alleen commercieel maar ook sportief ten goede komen! Ik verwacht een mooi verhaal.”

“Zoals ik al zei hoop ik met Kangoeroes Mechelen te bouwen aan een mooi verhaal, iets waar muziek in zit. Er moeten nog heel veel zaken gebeuren maar ze zijn hier al op de goede weg. Ik hoop fris basketbal te kunnen brengen met een goede structuur en dit met een ploeg in een gezonde mix van ervaring en jeugd. Hopelijk kunnen we hier veel mensen naar de Winketkaai lokken zodat het basketbal weer begint te floreren (als dit mag na Corona). Ik ben enorme voorstander van de weg die ingeslagen is door ook het binnenhalen van jeugd en ik kijk er naar uit hier mee te werken.”

“Ambities, elke match kunnen zeggen dat we er als ploeg alles aan gedaan hebben om die te winnen, als we ons altijd 110 percent geven dan komen die overwinningen vanzelf en dan gaan we ver geraken. Het seizoen is lang en het is belangrijk dat wanneer het om de prijzen gaat je op je sterkst bent, maar je kan alleen maar beter worden en pieken als je elke dag, training, wedstrijd alles geeft wat er in je zit!”

Welkom, Kristof!

X