Wim Van Poucke coach A
Ontmoet Wim Van Poucke: coach heren A voor volgend seizoen

“Ik ben Wim Van Poucke, een 41-jarige rechercheur bij de Federale Gerechtelijke Politie, opgegroeid in Lokeren en woonachtig in Baasrode. Verloofd met Ilse, pluspapa en dierenvriend.

Basketbal is al mijn leven lang mijn favoriete hobby. Het is dan ook een voorrecht dat ik van mijn hobby deeltijds mijn beroep kan maken. Naast het basket hou ik wel van een reisje of een horecabezoek en zeker ook een goed concert of festival. Mijn favoriete festivals zijn Rock Werchter, Graspop en uiteraard de Lokerse Feesten. Een stevig rockoptreden daar hou ik wel van, al mag het gerust ook wat hip hop of Nederlandstalige muziek zijn. Mijn favoriete groep blijft wel de Belgische band Arsenal omdat het live altijd een feestje is.

Onze favoriete stad is Barcelona en als het wat meer mag zijn was de zuid-west kust van Amerika liefde op het eerste gezicht. Mijn favoriete sportclub is vanaf 1 augustus Kangoeroes Basket Mechelen ;-). Eeuwige liefdes zijn Sporting Lokeren, Feyenoord Rotterdam, FC Barcelona, AC Milan en de nationale ploeg van België in alle sporten.

De mooiste herinnering in mijn basketcarrière is tot nu toe de winst in de beker van Oost-Vlaanderen U21 met Olympia Denderleeuw, dit omdat we daarmee de eentonige erelijst hebben doorbroken. Na 2 seizoenen bij Antwerp Giants kwam het voorstel van Kangoeroes Basket Mechelen perfect uit. Het project met de jeugd en de professionele wereld die voor mijn opengaat klonk als muziek in mijn oren. Ik ben de club enorm dankbaar voor de geboden kansen en ben van plan om alles uit de kast te halen om het vertrouwen niet te beschamen. De eerste gesprekken met coach Michiels verlopen goed, ik ben ervan overtuigd dat we een goeie tandem zullen vormen de komende jaren.

De rekrutering voor de eerste ploeg is nog aan de gang. Deze van de tweede ploeg is zo goed als afgerond. We gaan met een enorm jong team aantreden in TDM2 (derde klasse). Dit zal gaan met ups en downs met als voornaamste doel de progressie van de spelers. Door hard te werken moeten we in de loop van het seizoen stappen zetten die ons de nodige overwinningen zouden moeten opleveren. De jonge gasten gaan fouten maken, dat weten we, maar er is een enorm potentieel aanwezig waar we de komende jaren de vruchten van zullen plukken. Met quasi dezelfde ploeg zullen we ook aantreden in de U21 competitie op het hoogste niveau. Hier zouden we wel eens potten kunnen breken.

Aan de fans van Kangoeroes Basket Mechelen: hopelijk kunnen we snel kennismaken tijdens een wedstrijd in de Winketkaai. Daar kijk ik in ieder geval enorm naar uit.”

X