update-voorzitter
Update van de voorzitter

Beste Kangoeroes, partners, abonnees en sympathisanten,

Dat het covid-19-virus in maart 2020 heel het basketbalgebeuren op zijn kop zette en dat de competitie vroegtijdig werd stopgezet, had niemand zien aankomen.

Dat het een half jaar later nog zo een grote impact zou hebben op onze sport, hadden we nooit durven te denken.

Maar het is wat het is, en desondanks dat de coronacrisis alles vrij onvoorspelbaar maakt, zijn we als “Kangoeroes” niet bij de pakken blijven zitten en hebben we er alles aan gedaan opdat de competitie van dit seizoen zo snel mogelijk zou kunnen opstarten.

Zo hebben we conform het protocol van de PBL en met de goedkeuring van het kabinet van Minister Weyts en de Stad Mechelen de te nemen maatregelen en aanpassingen geïmplementeerd in de Winketkaai.

We stelden een dossier samen met als doel het aantal toeschouwers bij de wedstrijden te verhogen. Dit dossier ligt momenteel ter goedkeuring op het kabinet.

Ondertussen is de EuroMillions League terug opgestart; evenwel nog zonder publiek.

De herenploeg wordt minstens 2 keer per week getest op het virus en traint onder veilige omstandigheden in afwachting van hun competitiestart aanstaande zondag tegen Brussels.

Ook vanuit het damesfront is er goed nieuws te melden. De trainingen zijn sinds 1 december terug opgestart onder analoge omstandigheden als bij de heren.

Verschillende “Kangoeroes” vertegenwoordigden de voorbije weken hun thuisland in het FIBA -Eurobasket en kunnen veilig aansluiten bij de groep.

Onze jeugdwerking draait op volle toeren en volgt de situatie nauwgezet op om zo snel mogelijk de sportieve activiteiten van onze jeugdspelers te kunnen hervatten.

Er gebeurden heel wat wijzigingen aan de wedstrijdkalenders van de heren en de dames. In deze nieuwsbrief en op onze website www.kangoeroesbasket.be vind je de meest recente versie.

De Top Division Women competitie wordt thuis tegen Namen ingezet op 12 december as. Spijtig genoeg is dit de enige wedstrijd voor de superbelangrijke kwalificatiewedstrijd van 16 december tegen Tenerife om te mogen deelnemen aan de poulefase in de Europacup.

Alle wedstrijden van onze dames, alsook de vriendschappelijke van de heren, worden via live stream uitgezonden op ons eigen Facebookkanaal.

De competitiewedstrijden van de heren zijn rechtstreeks te volgen op EMBL-TV. Dit is een betalend kanaal van de PBL. In de maand december blijft dit echter voor iedereen gratis! Let wel: onze abonnees en sponsors krijgen dit EMBL-TV abonnement cadeau en hebben tevens voorrang om de wedstrijden bij te wonen vanaf het moment dat publiek weer toegelaten is.

De dan te volgen richtlijnen m.b.t. de abonnementen, de na te leven coronamaatregelen en dergelijke, zullen tijdig gecommuniceerd worden.

Hou onze social media in het oog en neem regelmatig een kijkje op onze (binnenkort geheel vernieuwde!) website om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Hou het gezond, keep safe en hopelijk tot snel!

Luc Katra
Voorzitter Kangoeroes Basket Mechelen

X