Yannick_aan_het_woord
Yannick Van Boxem aan het woord

Eén van de stuwende krachten achter de voorbereidingen van de bekerfinale is de verantwoordelijke van onze jeugdcel, Yannick Van Boxem. Hij ontfermt zich o.a. over de organisatie van de supportersbussen zodat iedereen zaterdag, veilig en wel in Namen, en terug, geraakt. Tussen de drukte door, kunnen we hem even strikken voor een korte babbel.

 

Yannick, er werd ons in het oor gefluisterd dat er ondertussen al 3 supportersbussen zijn ingelast voor de bekerfinale, dat is fantastisch niet?
Yannick: “Dat is zeker fantastisch! Ondertussen zijn er meer dan 120 supporters die meegaan met de bus en daarnaast nog een heel pak anderen die met de wagen afzakken. We zullen met een gans blauw/wit legioen aanwezig zijn in Namen.”

In je functie als verantwoordelijke van de jeugdcel. Hoe belangrijk is zo’n finale voor een club en wat voor impact heeft dit op onze jeugdwerking?

Yannick: “Een finale is een absolute meerwaarde voor een club en zorgt voor een mooie, positieve uitstraling. Wat voor ons als jeugdwerking heel fijn is om te zien, is dat onze head coach Arvid Diels, jeugdige speelsters mee opneemt in zijn kern. Kijk maar naar de talentrijke, 15-jarige Kyra Bruyndoncx of naar Annie Kibedi, die met haar 14 lentes onlangs haar debuut maakte bij het team. Onze professionele dames hebben zich samen met het jeugdige geweld naar de finale gewerkt. Het feit dat dit mogelijk is zorgt voor een enorme boost bij onze jeugd in het algemeen.”

Wat is jouw ultieme boodschap nog aan onze dames voor zaterdag?
Yannick: ”Ik zou zeggen, laten we die Cup mee naar Mechelen nemen! Het zou alvast een zeer mooi symbolisch moment zijn, namelijk dat van het eerste succes in het verhaal van onze nieuwe dameswerking.”

Voor we helemaal afronden, ik geloof dat jij nog een challenge hebt voor onze supporters?
Yannick: “Inderdaad, ik daag bij deze onze supporters uit. Wie zorgt voor het beste spandoek en wie zakt er zaterdag in de beste outfit af? Ik ben alvast benieuwd! 😊”

X