Jongenswerking

Om ook in de toekomst deze succesvolle mix te kunnen behouden werd in 2022, in navolging van de uitstekende meisjeswerking binnen de club, ook de jongenswerking op de rails gezet.

Aangezien het opleiden en begeleiden van jonge talenten steeds in het DNA van Kangoeroes Basket Mechelen zat was dit een logische volgende stap in de verdere uitbouw van de club. Dankzij onze eigen Heren Two in 1ste landelijke kunnen onze jeugdspelers al op jonge leeftijd van seniorbasketbal proeven op een kwaliteitsvol niveau. Door de samenwerking met GUCO Lier (actief in Top Division Two & One) kan elke jeugdspeler op zijn eigen niveau en tempo evolueren naar een complete speler.

De U14A, U16A, U18A én U21 zijn dan ook actief op niveau 1 en worden zowel sportief als mentaal begeleid door een gedreven en ervaren coaching staff. De sportieve coördinatoren waken over de individuele evolutie van de spelers én volgen de doorstroming van jeugdspelers naar een hoger jeugdteam of één van de fanionteams op.

Kangoeroes Basket Mechelen heeft dan ook de ambitie om toonaangevend te zijn in Vlaanderen voor wat betreft het opleiden én begeleiden van jonge talenten:

  • Jeugdploegen die actief zijn op het hoogst mogelijke niveau.
  • Spelers worden sportief en mentaal begeleid door ervaren A-coaches.
  • Skills Practices om de individuele ontwikkeling van de spelers te bevorderen
  • Coaching Staff van het fanionteam in de BNXT League wordt nauw betrokken bij de sportieve lijn, jeugdopleiding én doorstroming.

Sportief Coördinator Jongens Kris Dée staat aan het hoofd van een Sportieve Cel waarbij 6 coördinatoren waaronder Tony Van den Bosch als Sportief Adviseur die waken over de ontwikkeling & doorstroming van talentvolle jeugdspelers.

De Young Talent Teams (Kangoeroes Two, Three & Four) bestaan uitsluitend uit jonge talenten U16, U18 en U21! Deze teams zijn actief in de de landelijke en provinciale afdelingen waarbij de sportieve visie van de jeugd wordt doorgetrokken naar deze teams.

Kangoeroes YTT Four (P4)

Kangoeroes YTT Three (P3)

Kangoeroes YTT Two (L1)