Kangoeroes Basket Mechelen

Een unicum in België

Missie, visie en ambitie

Kangoeroes Basket Mechelen behoort tot de top van het Belgische Basketbal, dit zowel bij de dames als bij de heren, wat op z’n minst gezegd, uitzonderlijk is. Onze twee fanionteams zijn ware smaakmakers en zorgen beide, met hun wervelende en kenmerkende speelstijl, voor inspirerend basketbal op het hoogste niveau. De afgelopen seizoenen was al duidelijk dat ons BNXT-team (1ste nationale) meer dan voortreffelijke resultaten behaalde met een ploeg die bestaat uit een gezonde mix van ervaren Belgische spelers, buitenlandse spelers én gedreven jeugdspelers!

Deze visie is belangrijk voor de club en het is dan ook nodig dat er een kapitein aan het stuur staat die deze koers wil varen. Met Head Coach Kristof Michiels heeft onze club dan ook de geknipte persoon aan boord om onze visie uit te dragen. Ons Kangoeroes damesteam is een begrip in het Belgische vrouwenbasketbal. Voor het tweede jaar op rij slaagde het team van Head Coach Arvid Diels erin de dubbel binnen te halen. Ook voor het komende seizoen liggen de ambities weer zeer hoog en willen onze dames op hetzelfde elan verdergaan. Dit niet alleen op nationaal niveau, maar ook internationaal met opnieuw een deelname aan de prestigieuze FIBA EuroCup Women competitie. Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op de ervaring van onze twee Belgische sterkhouders en vaste waarden, Laure Résimont en Heleen Nauwelaers, aangevuld met enkele buitenlandse speelsters. Zoals steeds krijgt een lichting jonge, talentvolle speelsters ook nu weer de kans om zichzelf verder te ontplooien bij onze dames en zo hun eerste stappen op topniveau te zetten.

Dat onze club de nodige ambitie heeft staat buiten kijf, bewijs daarvan zijn onze sterke jeugdacademies die als een rode draad door onze club fungeren. Natuurlijk komt iedereen met zijn/haar eigen verwachtingen. Dit geldt niet alleen voor de ‘talenten’ maar ook voor al onze andere spelers en speelsters zodat iedereen ontwikkelingsgericht én op eigen niveau kan sporten.

Waarden

Een club besturen gaat om het creëren van verschillende waarden. Enerzijds zijn dit de prestaties die wekelijks tijdens de wedstrijden geleverd worden, anderzijds gaat het ook om het zorgen voor een cultuur waar zowel leden als supporters zich in kunnen vinden:

Respect

Ontwikkeling

Team spirit

Passie

Rolmodellen

Plezier

Winketkaai 2.0

In 1969 opende onze iconische sporthal aan de Winketkaai. Tot op vandaag is zij getuige geweest van heel wat Belgische basketbalgeschiedenis. Helaas voldoet zij vandaag niet meer aan de eisen van het moderne basketbal en is een nieuwe, eigentijdse en innovatieve sporthal nodig om een club met de ambities van Kangoeroes Basket Mechelen verder te laten groeien.
Gelukkig kunnen wij als club rekenen op de onvoorwaardelijke steun van de Stad Mechelen die het belang van de maatschappelijke waarde van Topsport en sport in het algemeen volledig ondersteunt. Een heus masterplan werd uitgewerkt en de bouw zou in 2024 starten

#Kanggang en vrijwilligers

Een club is niets zonder zijn supporters en zijn vele vrijwilligers.
Onze Kangoeroes supporters behoren tot de beste supporterskernen van het land en zorgen steeds voor een fantastische uitgelaten sfeer in de Winketkaai. De steun van onze 6e man is dan ook van onschatbare waarde want zonder hen zouden er geen wedstrijden zijn.

De kracht achter onze werking zijn de talrijke vrijwilligers die mee hun schouders zetten onder het Kangoeroes verhaal en de talrijke clubactiviteiten: tornooien, begeleidingen, koekjesverkopen, quiz, finals, etc. Hoe groot of klein ook de bijdrage, onze vrijwilligers zijn onmisbaar en wij zijn hen enorm dankbaar voor hun inzet en engagement. Kangoeroes Basket Mechelen, dat zijn:

2 Fanionteams

Heren

BNXT-League: Top 3 in de Belgische competitie

Dames

Top Division Women: 2x op rij Landskampioen & Bekerwinnaar (2021-2022 & 2022 – 2023)

5 seniorploegen

Heren

1e Landelijke, 3e Provinciale en 4e Provinciale

Dames

1e Landelijke en 1e Provinciale

21 Jeugdploegen

Jongens

13 ploegen

Meisjes

8 ploegen

Kangoeroes kids & G-Sport

U8

3 ploegen

G-Sport

Basketschool

In cijfers

360

Spelende leden

Meer 360 spelers en speelsters verdeeld over 29 jeugdploegen en een basketbalschool voor beginners.

60

Medewerkers

60-tal medewerkers om de organisatie mee in goede banen te leiden.

150

Partners

150 partners, samen sterk in sport en topbasket!

120

Businessclub leden

120 leden verenigd in een businessclub met een aantal B2B events.

1000

Toeschouwers

Gemiddeld 1000 toeschouwers per wedstrijd, max. 1200 bij topmatchen.

Word partner

Kangoeroes Basket Mechelen lanceert een ambitieus plan 2020/2023. Bekijk de hoofdpunten ervan en word partner van onze club!

Word VIP

Kangoeroes Mechelen is een familiale club en dé place to be om onze zakenrelaties te verwennen. Wil je genieten van VIP-diners en netwerken? Word dan nu VIP-lid!

De toekomst

Sporthal Mechelen

Stad Mechelen blijft in sport investeren

Het stadsbestuur van Mechelen is bijzonder trots op het traject dat we samen met basketbalclub De Kangoeroes hebben afgelegd. De club is er in geslaagd om het basketleven in Mechelen na een veel te lange winterslaap opnieuw een enorme boost te geven.

Het projectgebied is meer dan 100 voetbalvelden groot en biedt mogelijkheden voor wonen, werken en recreëren.

Onze ambities

Gerespecteerde topper

Ons heren BNXT-team heeft de laatste jaren indruk gemaakt en is ondertussen een gevestigde waarde in Elite Gold van de BNXT-League. Ook Europees werden de eerste stappen gezet. Als club sportief de nodige progressie blijven maken en een stabiele Belgische top vijf ploeg blijven is dan ook de ambitie.

Jeugddoorstroming

Kangoeroes  Basket Mechelen trekt volop de kaart van de jeugd. Naast het recreatieve basketbal zet onze club met haar toonaangevende jeugdacademie ook in op kwaliteitsvolle opleidingen om onze jeugd te laten doorstromen naar alle seniorteams.

Dames: bevestigen

Een derde titel van landskampioen en bekerwinnaar behoort zeker tot de ambities van onze dames, samen met een mooi parcours in FIBA Eurocup Women.

Oprichten en uitbouwen van G-sport

Oprichten van een rolstoelbasketbalteam staat nog op de bucketlist van onze club.